Tuning

Brabus transformeert een tank in een kruisraket

Brabus transformeerde de Mercedes G-Klasse met de look van een wandkast in een echte kruisraket die in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Zijn naam? Brabus 900 Rocket!

Geschreven door Nicolas Joannès | 01/07/2021

Het is niet de eerste keer dat Brabus van een Mercedes een echte bom op wielen maakt, maar de operatie maakt nog meer indruk als ze begint bij een Mercedes G-Klasse met voortreffelijke off-road-capaciteiten

Koppel van een vrachtwagen

Het recept om topprestaties te bekomen blijft echter vrij eenvoudig: neem een G-Klasse en voer de motor op. Brabus kittelde de AMG V8 dus flink op met een grondige tuningbeurt waardoor hij 315 paarden won. Hij ontwikkelt zo maar eventjes 900 pk, met een koppel op vrachtwagenniveau dat elektronisch werd beperkt tot 1.250 Nm.

Advertentie

Half miljoen euro

Ondanks een stroomlijn van een baksteen accelereert de G-Klasse sneller dan sommige Porsches en piekt hij op 280 km/u. Over het verbruik bij deze snelheden stel je beter geen vragen, maar dat zal wie voor deze wagen 480.059 € exclusief BTW wil uitgeven wellicht niet afschrikken!

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook