Tuning

Dodge Challenger Demon: krachtpatser!

Op het autosalon van New York dat plaatsvindt van 14 tot 23 april zal Dodge het doek halen van zijn krachtigste model ooit: de Challenger Demon. Het is een extreme versie zoals we die graag zien omwille van de buitensporige prestaties en zijn donker kantje!

Geschreven door Gert Verhoeven | 10/04/2017

Deze Dodge Challenger is een echte oldschool Muscle Car waarmee je op enkele honderden meters asfalt een setje achterbanden kan oproken. Dit zal niet meteen de meest invloedrijke auto worden en de constructeur heeft ook nog geen exact vermogen opgegeven. We weten echter nu al dat hij ongeveer 760 pk zal leveren en al die power gaat integraal naar de achteras.

Daarom wordt de Challenger Demon uitgerust met bijzonder brede banden (315/40 R18) die speciaal werden ontwikkeld voor dit model. Deze afmetingen zijn geen overbodige luxe om voldoende tractie te garanderen. Deze Demon beschikt ook over een soort super-Launch Control.

Alleen al de look van deze nieuwe Dodge maakt duidelijk dat hij geen figurantenrolletje wil spelen. Hij is uitgerust met brede vleugels en zijn imposante luchtinlaat op de motorkap werd toepasselijk “air grabber” gedoopt. Het is een regelrechte dragster voor de weg. Feit is dat je er slechts alleen mee kan rijden want de passagiersstoel en de achterbank werden opgeofferd om kilo’s te sparen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook