Tuning

Dodge Challenger Demon: nieuwe topper op de spurt van 0 tot 100 km/u (+VIDEO)

Dodge heeft de krachtigste Challenger ooit onthuld! De V8-motor werd opgevoerd tot 840 pk en zo wordt deze Challenger Demon een echte straatlegale dragster. Hij is in staat om in 2,5 seconden van 0 tot 100 km/u te spurten.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 13 apr. 2017 | Leestijd: 2 min

Dodge stuurde lange tijd teaserbeelden van deze bolide maar het was uiteindelijk de moeite om te wachten tot het autosalon van New York. We zien ook dat de 6,2 liter V8-motor die eerder al 707 pk leverde, werd doorontwikkeld tot hij 840 pk bij 6.500 opm leverde. Deze Demon heeft dus bijzonder veel vermogen maar hij werd ook lichter want de stoelen voor de passagiers werden gedemonteerd.

Hij spurt in 2,5 seconden van 0 tot 100 km/u waardoor de inzittenden tot 1,8 G moeten trotseren! Met deze cijfers verslaat een achterwielaangedreven auto de Bugatti Chiron en de Tesla Model S P100D. Deze acceleratiemachine beschikt zelfs over een bijzonder koelingssysteem om de 400 meter sprint vanuit stilstand tot een goed eind te brengen. Deze oefening klokt hij in amper 9,65 seconden af!

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon