Tuning

Een bijzondere Z4

Hebt u al gehoord van de Poolse tuner Carlex Design ? Als je in bent voor “bling bling” is het hoog tijd om zijn jongste creatie even te bekijken. Carlex Design vertrok van een BMW Z4 Roadster van de eerste generatie en zorgde voor een Steampunk-toets.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 28 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Steampunk ? Precies, dit vraagt een woordje uitleg voor de niet-ingewijden. Het gaat om een soort sciencefiction die u in één ruk naar het victoriaanse tijdperk terugstuurt. In dat universum tracht men een mix te brengen van futuristische technologieën en oude machines die van koper en messing werden gemaakt. Het gehaal oogt … onwaarschijnlijk.

We herkennen duidelijk een Z4 Roadster die in een tweekleurige lak werd gespoten. De koetswerkkleur is een combinatie van zilver en grijs met daaronder een stel opmerkelijke velgen. De snuit van de wagen valt slechts in de smaak van de gelukkige bezitter en achteraan noteren we een aangepaste bumper, vier uitlaten en een diffuser van carbonvezel.

Advertentie – lees hieronder verder

Het spreekt dat ook het interieur van deze Z4 verrassend oogt want Carlex speelt perfect in op de wensen van de klant. Binnenin zien we een combinatie van verschillende materialen. We noteren zwart alcantara, buffelleer en stukjes carbonvezel die met de hand werden gelakt. Kortom, als u de foto’s bekijkt, zal u versteld staan.

Tot slot zorgt Carlex Design ook voor een buitengewone motorisatie. De tuner lepelt een V8-motor uit de vorige generatie M3 onder de motorkap. De achtcilinder levert 420 pk. Carlex Design spreekt niet over verdere modificaties aan de motor.

Zou u uw Z4 aan een dergelijke tuner toevertrouwen ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon