Tuning

Hennessey beantwoordt Dodge Challenger Demon met 1.000 pk sterke Exorcist (+VIDEO)

Nu Dodge zopas de ultieme sprintbolide heeft voorgesteld met de Dodge Challenger Demon die 840 pk levert, kan Hennessey niet achterblijven. Zij tonen de Camaro Exorcist en dat is een andere muscle car die maar liefst 1.000 pk levert. Hij werd ontwikkeld met het oog op sprintwerk maar vermogen is duidelijk niet alles.

Geschreven door Gert Verhoeven | 14/04/2017

Hennessey belooft een acceleratie van 0 tot 60 miles (96 km/u) in minder dan 3 seconden maar de Dodge Challenger doet beter met een tijd van 2,5 tellen voor de oefening van 0 tot 100 km/u. Daar waar Hennessey stelt dat ze de kwartmijl in minder dan 10 seconden afklokken, weten we nu al dat de Challenger Demon dezelfde klus in amper 9,65 seconden klaart.

De Demon vertrekt echter met een achterstand van 160 pk want Hennessey is erin geslaagd om 1.000 pk en 1.300 Nm aan koppel uit de V8 LT4-motor van de Camaro ZL1 te puren. Dit is een gigantisch vermogen dat de tuner kon realiseren na diverse technische modificaties maar het volstaat niet om zijn gedoodverfde rivaal te kloppen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook