Tuning

Toyota C-HR R-tuned: sneller dan een McLaren! (+VIDEO)

Op de SEMA tuningshow in Las Vegas pakt Toyota uit met een aangepaste versie van zijn compact SUV-model, de C-HR. Deze versie geeft onder andere de McLaren 650 S, de Porsche 911 GT3 RS en zelfs de Nissan GT-R het nakijken…

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Juist, u leest het correct. In Las Vegas bleek deze nieuwe, succesvolle Toyota-SUV sneller dat tal van supercars. Eén en ander heeft te maken met de preparatie van deze C-HR, die het suffix “R-Tuned” meekreeg. Diens viercilinder turbomotor levert immers 600 pk waardoor hij in amper 3 seconden van 0 tot 100 km/u spurt. Al dat vermogen wordt met een manuele vijfversnellingsbak en via de voorwielen op het asfalt gezet. Ook de aerodynamica werd grondig aangepast en dat valt op , vooral omwille van de gigantische achterspoiler. De SUV werd ook enkele centimeters verlaagd via de aangepaste ophanging.

Met deze uitrusting draait de Toyota C-HR R-Tuned een rondje op het circuit van Willow Springs in 1 minuut 25 seconden. Dat is sneller dan – onder andere – een McLaren 650 S … Kortom, het gaat er bijzonder snel aan toe in deze SUV!

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon