Automarkt

Alliantie Renault-Nissan gaat samenwerken met Microsoft

Amper enkele dagen nadat de Alliantie Renault-Nissan Sylpheo kocht, sluit ze een nieuwe strategische overeenkomst met Microsoft in de race naar de geconnecteerde auto. De autogroep en de informaticagigant gaan samenwerken om “een vernieuwende rijervaring” te ontwikkelen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 sep. 2016 | Leestijd: 2 min

Het akkoord dat tot stand kwam, loopt over meerdere jaren en gaat over de ontwikkeling van geconnecteerde toepassingen die gebruik maken van de slimme Cloud-technologie (virtuele dataopslag) Microsoft Azure. Het systeem moet nieuwe diensten in de wagen aanbieden zoals planning van service, “geavanceerde navigatie”, updates in realtime en controle van op afstand van de verschillende functies van de auto.

“Via dit partnership willen we de ontwikkeling van belangrijke technologieën op dit vlak versnellen zodat we kunnen bieden wat klanten willen en zaken kunnen ontwikkelen die we ons vandaag nog niet kunnen voorstellen”, weet Ogi Redzic, verantwoordelijke voor geconnecteerde voertuigen en mobiliteitsdiensten bij de Alliantie.

Advertentie – lees hieronder verder

Lees ook:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon