Automarkt

Pininfarina gaat platform ontwerpen voor Iraans automerk Khodro

Pininfarina geeft aan dat het een commercieel akkoord heeft afgesloten met Iran Khodro om een nieuw platform te ontwikkelen. Khodro is de voornaamste Iraanse autoconstructeur.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Het akkoord gaat over een bedrag van 70 miljoen euro en de ontwikkeling zal in de volgende 36 maanden plaatsvinden. Het onderstel moet gebruikt kunnen worden voor ten minste vier verschillende modellen, waaronder de belangrijkste personenwagen binnen het compact segment. Pinifarina zal zich bezighouden  met het ontwerpen van een concept, de architectuur, het design en ook de goedkeuring voor de massaproductie. Ook de opstart van de productie staat in het lastenboek.

Dit nieuwe platform moet Iran Khodro in staat stellen om een belangrijke stap te zetten in de richting van een hedendaagse wagen. Op dit ogenblik bestaat het gamma voornamelijk uit hertekende voormalige Peugeot-modellen waarvoor het merk een akkoord maakte met de Franse constructeur. Het gaat om de Pars (405!), de Runna (206 Sedan) maar ook de Arison, een variante op de 405 pick-up!

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon