Automarkt

USA: constructeurs vragen soepeler normen

De verantwoordelijken van 18 constructeurs en de Amerikaanse filialen van internationale autogroepen hebben de Amerikaanse president een brief gestuurd waarin ze vragen om de normen op vlak van brandstofverbruik – die door zijn voorganger werden goedgekeurd – te herzien.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 14 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Barack Obama en het milieuagentschap (EPA) hebben op 13 januari (precies 7 dagen voor het aantreden van Donald Trump) een wet gestemd over de verbruiks- en emissiewaarden van voertuigen met een horizon van 2025.

Ze stellen de nieuwe normen in vraag en de ondertekenaars van dit schrijven zijn onder meer General Motors, FCA, Ford, Toyota, Nissan en Volkswagen. Ze vinden de normen te streng  en geven aan dat ze “enkele honderdduizenden misschien zelfs miljoenen banen op de helling zetten in de Verenigde Staten”. Op die manier hopen ze een gevoelige snaar te raken bij de president die werkgelegenheid bovenaan zijn agenda heeft staan.

Advertentie – lees hieronder verder

Scott Pruit, de man die de leiding over EPA zou overnemen, is notoir klimaatscepticus en heeft al te kennen gegeven dat hij de beslissing van zijn voorganger tegen het licht zal houden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon