Oldtimers

Italo-Zweed Volvo 262C viert 40ste verjaardag

In 1977 toonde Volvo zijn eerste luxecoupé op het autosalon van Genève. Deze 262 was op het 200-gamma gebaseerd en werd in Italië getekend en gebouwd. Er werden veel meer exemplaren van verkocht dan initieel gepland.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

Voor de opvolger van de 262 GL besliste Volvo om de zaken groots aan te pakken zodat er ook een luxecoupé voor de Amerikaanse markt beschikbaar zou zijn. Deze 262C werd getekend door Sergio Coggiola en hij werd uitgerust met een vinyldak dat 6 cm werd verlaagd. Ook de voorruit werd veel schuiner ingeplant.

Binnenin monteerde men een luxueus interieur met een lederen zetelbekleding maar ook op de deurpanelen en de dakhemel vond men dit materiaal. Het dashboard werd met hout belegd en onder de motorkap zat de V6-motor van Peugeot, Renault en Volvo. Die leverde aanvankelijk 140 pk maar dat vermogen werd later opgetrokken tot 154 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

Bij het Italiaanse Bertone kon men jaarlijks slechts 800 exemplaren bouwen. Het verkoopobjectief werd snel verbeterd want van deze 262C werden uiteindelijk 6.622 stuks verkocht.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon