Dream Cars

Boxster Spyder : Porsche voor puristen

Op het salon van New York toont Porsche voor de tweede keer een Spyder-afgeleide van de Boxster. Deze versie is de hedendaagse interpretatie van de 550 Spyder waarmee James Dean destijds furore maakte. De nieuwe Spyder wacht dus de zware taak om in de gratie te vallen van puristen.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 3 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Om dat te realiseren, heeft Porsche het recept dat ze bij de eerste generatie Spyder hebben gebruikt gehandhaafd maar er komen enkele nieuwe elementen bij. Zo wordt de Boxster Spyder andermaal enkele tientallen kilo’s lichter door enkele comfortelementen achterwege te laten. Achteraan zien we de dubbele bult achter de hoofdsteunen en de Spyder leent ook enkele koetswerkelementen bij de Cayman GT4 zoals de bumpers en de specifieke ducktail achteraan. De Porsche wordt standaard uitgerust met sportstoelen van carbon en krijgt een erg dun canvas dakje dat je manueel moet ontgrendelen.

Qua aandrijving vinden we de motor van de Cayman GT4. Het gaat om een zescilinder boxermotor van 3,8 liter die een stevige 375 pk ontwikkelt. Hij wordt om begrijpelijke redenen enkel met een manuele zesversnellingsbak geleverd. Met deze configuratie weegt deze Boxster slechts 1.315 kg en spurt hij in amper 4,5 seconden naar 100 km/u. Hij haalt een top van 290 km/u. Wie op deze manier met de haren in de wind wil rijden, moet daar minstens 82.522 euro voor over hebben.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u deze tweede generatie Boxster Spyder aantrekkelijker ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon