Wat zegt de wet?

Kan je een vergoeding vragen bij hagelschade aan je wagen?

Tijdens een zware hagelbui raakt je wagen beschadigd. Je voorruit is stuk of er zijn tal van putjes in je wagen. Kan je ergens een vergoeding vragen of draai je integendeel zelf op voor de schade die je lijdt?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 6 mei 2016 | Leestijd: 2 min

Als je wagen beschadigd raakt door hagel kunnen de kosten zeer aanzienlijk zijn. Iemand aansprakelijk stellen voor die schade is meestal niet mogelijk, tenzij bijvoorbeeld een andere wagen door de hagel slipt en tegen je wagen terecht komt. Toch betekent dit niet dat je nooit een vergoeding zou kunnen vragen.

Aankloppen bij je autoverzekeraar?

Advertentie – lees hieronder verder

Je verplichte autoverzekering komt niet tussen voor je eigen hagelschade. Deze verzekering verzekert immers enkel je eigen aansprakelijkheid tegenover anderen.

Je hebt een omnium

Heb je een omniumverzekering afgesloten dan komt deze verzekering wel tussen om jouw schade te vergoeden. Ook als je een beperkte omnium (of mini omnium) afsloot kan het zijn dat deze dekking biedt voor hagelschade. Kijk de polisvoorwaarden na. Hou er rekening mee dat een franchise van toepassing kan zijn.

Dienst rampenschade

Soms kan je je wenden tot de gewestelijke dienst rampenschade. Deze dienst kan voorwaarden en beperkingen koppelen aan haar tussenkomst. De hagelbui zal ook moeten erkend worden als ramp. Meer informatie over deze dienst en de formulieren die je moet invullen vind je terug op deze website.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon