Nieuwe modellen

Ford Focus RS komt terug in 2015!

In de komende jaren worden de liefhebbers van krachtige wagens andermaal verwend bij Ford ! Niet alleen de Mustang maakt volgende zomer zijn opwachting, er volgt ook een heel gamma sportieve producten van de Ford Performance divisie. De eerste die we mogen verwachten, is de gloednieuwe Focus RS !

| Gepubliceerd op 16 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Bij de vorige generatie Focus kwam deze sportieve RS slechts op het einde van diens carrière op de markt. Hij werd aangedreven door een 305 pk sterke vijfcilinder die erg explosief uit de hoek kwam. De wagen beschikte over een bijzonder efficiënt onderstel en had een eerder opzichtige look. Die cocktail zorgde voor een bijzonder succesvol product. Vandaag zitten er dan ook talloze fans vol ongeduld te wachten op de hedendaagse interpretatie van deze oefening.

Dat wachten zal worden beloond want Ford stelt dat de opvolger (de nieuwe Focus RS) normaal gezien vanaf 2015 op de markt komt. Net zoals tal van andere Ford-producten zal ook deze versie een “global car” worden. Het is meteen de eerste keer dat de RS overal ter wereld zal worden verkocht.

Advertentie – lees hieronder verder

Om dat te realiseren, werd de Ford Performance divisie in het leven geroepen. Ze verenigt de verschillende sportieve afdelingen die tot nu toe bestonden (Team RS in Europa, SVT in Noord-Amerika en Ford Racing). Door de krachten te bundelen, ontstaat een sterke synergie tussen de verschillende divisies en kan men de sportieve ontwikkelingen bundelen. Op die manier wil men tegen 2020 maar liefst 12 modellen op de markt brengen.

Mocht u een sportieve Ford kunnen kiezen, met welke wagen zou u dan vertrekken ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon