Nieuwe modellen

Mercedes-Benz X-klasse: pick-up met een ster (+VIDEO)

Mercedes heeft officieel het doek getrokken van de nieuwe X-klasse pick-up. Onder het koetswerk dat vandaag een ster draagt, schuilt in feite de Nissan Navara NP400. 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 20 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

De verwantschap met de Japanse pick-up zie je vooral ter hoogte van de cabine want die is identiek. Enkel de snuit en de achterkant werden op de tekentafel gelegd om beter binnen het Mercedes-gamma te passen. Ook binnenin vinden we aanpassingen zoals de ronde ventilatieroosters zoals we die bij de overige Mercedes personenwagens zien.

Deze X-Klasse wordt tussen het klassieke personenwagengamma en de bedrijfswagen gepositioneerd. Er komen drie afwerkingsniveaus: de Pure, als werkpaard, de Progressive als polyvalent alternatief en de Power voor klanten die vooral op zoek zijn naar luxe. Afhankelijk van het uitrustingsniveau en de gekozen opties zijn er verschillende rijhulpsystemen mogelijk zoals noodremhulp, spoorassistent en zelfs een file-assistent.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua motorisaties is deze X-Klasse beschikbaar met een V6 benzinemotor van 258 pk of met een 2.3 liter grote dieselmotor die 163 of 190 pk levert. Deze motoren kennen we van de Navara. De X-klasse komt in de herfst op de markt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon