Nieuwe modellen

Peugeot RCZ: Tweede generatie op komst!

Peugeot wil tegen 2020 het aantal modellen terugschroeven van 45 naar 26. Deze beslissing werd officieel meegedeeld. Gelukkig heeft de constructeur ervoor gekozen om zijn populaire modellen te behouden. De aanhangers van de coupé RCZ mogen dus gerust zijn. Het nieuwtje werd bovendien bevestigd door Maxime Picat tijdens een interview met het Nederlandse Autovisie. Volgens de directeur van Peugeot zal de tweede generatie van de coupé RCZ in de loop van 2016 op de markt komen.

| Gepubliceerd op 4 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Van deze toekomstige coupé RCZ weten we al dat hij gebruik zal maken van het EMP2-platform dat rechtsreeks afgeleid is van de huidige 308. Peugeot kondigt, naast de dynamische kwaliteiten, vanaf nu ook een gewichtsverlies aan als belangrijkste verandering. Achter de schermen spreekt men van een vermindering met ongeveer 100 kg.

Onder de motorkap van de toekomstige RCZ zullen we meer dan waarschijnlijk de meest krachtige benzine- en dieselmotoren van de 308 vinden. De R-variant van de Peugeot RCZ zal logischerwijze kunnen rekenen op een evolutie van zijn tweeliter met 270 pk. Om deze kracht over te brengen op de wielen vooraan lijkt het evident dat de mechanische zesbak herzien zal worden. Maar het staat vast dat de liefhebbers van charismatische bolides een versnellingsbak met dubbele koppeling zullen verkiezen. Om te kunnen concurreren met de Audi TT is er geen betere technische keuze. Om op te volgen…

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wil u graag toegevoegd zien aan de toekomstige coupé RCZ van Peugeot?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon