Nieuwe modellen

Talisman Grandtour : Renault neemt VW Passat Variant in het vizier

Begin juli onthulde Renault de Talisman berline, de opvolger van de Laguna. Gisteren werden de eerste beelden van de break-afgeleide bekend gemaakt, de Talisman Grandtour. In één moeite werden ook nog andere interessante details onthuld.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 27 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Zo weten we dat de break op de IAA in Frankfurt te zien zal zijn en dat hij al in het eerste semester van 2016 op de markt zal komen. Om de interesse te wekken bij eventuele toekomstige klanten zoals fleetowners of gezinnen die op zoek zijn naar een grote break, geeft de constructeur al heel wat praktische details vrij.

We leren dat deze break over een nuttig laadvolume van 517 liter beschikt. Als je de achterbank neerklapt, stijgt deze capaciteit tot 1.700 liter. De wagen krijgt ook een bijzonder lage laaddrempel (571 mm) en de kofferopening meet 1.074 mm. De topversies krijgen bovendien een automatische kofferklep die via een zwaaibeweging met de voet onder de bumper opent.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua motorisaties zijn er weinig verrassingen. De Talisman Grandtour gebruikt immers dezelfde motoren als de berline. Op benzine is ze de 1.6 TCe die 150 of 200 pk levert. Dieselrijders krijgen de keuze tussen een 1.5 dCi van 110 pk, een 1.6 dCi met 130 pk of een 1.6 dCi biturbo, goed voor 160 pk. In functie van het vermogen komen deze motoren met een manuele zesversnellingsbak of een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling met 6 of 7 versnellingen.

Wat vindt u van deze nieuwe Renault Talisman Grandtour ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon