Nieuwe technologie

Apple ontwikkelt in stilte een autonoom rijdende wagen

Rijden we straks misschien met een autonoom rijdende auto van Apple ? Die vraag kunnen we ons terecht stellen want sinds enkele weken doen de geruchten de ronde dat Apple autoplannen heeft. We berichtten zelf eerder ook al over de eenvolumewagens die uitgerust waren om wegen van diverse Amerikaanse steden te digitaliseren. Reden ze daar om kaartinformatie te genereren naar analogie met Google of waren ze bezig met de ontwikkeling van nieuwe radarsystemen ? Hierover tasten we voorlopig in het duister.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Maar er is meer, goede bronnen bevestigen dat Apple-ingenieurs vandaag aan een nieuw project “Titan” werken. In de praktijk zou het gaan om een project waarmee Apple een antwoord wil geven op de autonoom rijdende wagen van Google. Deze hypothese werd bovendien bevestigd door de Financial Times en de Wall Street Journal. Zij ontdekten immers dat tal van Apple-kaderleden de wereld rond reizen om belangrijke mensen uit de autosector te ontmoeten.

Zo werden er naar verluidt al ingenieurs van Tesla gerekruteerd. Dit ligt waarschijnlijk aan de basis van de heersende spanningen tussen de autoconstructeur en het merk van Steve Jobs. Beide dagbladen zijn van één ding zeker : Johann Jungwirth, de voormalige baas voor research & ontwikkeling bij Mercedes-Benz, werd reeds ingelijfd bij Apple. Dat is een teken aan de wand.

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u het fijn vinden, mocht Apple voor een revolutie zorgen in de autosector, net zoals ze dat op de smartphonemarkt deden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon