Nieuwe technologie

Een robot die kan parkeren in Lyon getest (+VIDEO)

Vanaf september wordt in de luchthaven Lyon Saint-Exupéry een robot in test genomen die op de parkings auto’s autonoom kan parkeren. Deze elektrische robot die luistert naar de naam Stan, bood al eerder zijn gratis diensten aan op de luchthaven Charles de Gaulle in de Parijse regio.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 11 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

Het volstaat dat de chauffeur zijn auto in een speciaal hiervoor voorziene box deponeert, waarop het voertuig door Stan zal worden overgenomen, die rustig op zoek gaat naar een vrije plaats. En wanneer de reiziger het nummer van zijn terugvlucht ingeeft, zal Stan de auto vooraf klaarzette, zodat de eigenaar hem snel kan oppikken.

Voor de passagiers lijken de voordelen duidelijk. Zij hoeven niet meer op zoek te gaan naar een parkeerplaats om nadien de hele parking te moeten oversteken. Maar ook de luchthaven heeft er baat bij. Want volgens de startup Stanley Robotics, aan wie we Stan de danken hebben, kan op deze manier 50 procent meer plaats worden gevonden op de bestaande parkings. En wel omdat Stan door de auto’s naast elkaar te parkeren optimaal gebruik maakt van de voorhanden ruimte.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon