Nieuwe technologie

Ford wil Europese putten in het wegdek in kaart brengen

Ford heeft reeds verschillende modellen uitgerust met technologie die putten in het wegdek detecteert aan de hand van sensoren om de demping vervolgens bij te stellen. Vandaag komt er een extra functie die potentiële schade – veroorzaakt door die putten – moet voorkomen. 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 feb. 2017 | Leestijd: 1 min

In Europa liggen slechte weersomstandigheden en een gebrek aan onderhoud van de wegen aan de basis van één derde van de jaarlijkse ongevallen. De strenge winter die we momenteel kennen, zal deze situatie allerminst verbeteren. 

In de strijd tegen deze putten in het wegdek, wil Ford vandaag een virtuele kaart ontwikkelen waardoor deze putten op het navigatiescherm in de wagen worden aangegeven. Zo worden bestuurders geïnformeerd over dit gevaar en kan het navigatiesysteem ook alternatieve routes voorstellen. Via dit systeem kan men bovendien andere bestuurders nagenoeg onmiddellijk verwittigen voor dit nakende gevaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Ford voert momenteel onderzoek naar de mogelijkheden van het systeem en in de loop van dit jaar starten de eerste tests.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon