Nieuwe technologie

Pop.up: de vliegende auto van Airbus en Italdesign (+VIDEO)

Voor een keer maakte Airbus de verplaatsing naar het Salon van Genève voor de voorstelling van de Pop.up samen met Italdesign. Dit elektrische concept bestaat uit een capsule waaraan een module met een chassis en wielen om te rijden of een module met schroeven om te vliegen kan worden gekoppeld.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 10 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

De vrij compacte automodule is slechts 3,11 meter lang en 1,90 meter breed terwijl het gewicht beperkt blijft tot 200 kg. De autonomie van de batterij aan boord bedraagt 130 km op vier wielen, in de lucht raakt men ongeveer 100 km ver tegen een snelheid van 100 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

In de praktijk moet deze autonome oplossing zeer eenvoudig te gebruiken zijn door de passagiers volgens Airbus en Italdesign : “De passagiers plannen hun traject en reserveren hun reis via een applicatie. Het systeem geeft automatisch de meest aangewezen transportwijze aan (in functie van het profiel van de gebruiker, het tijdstip, de verkeersdrukte, enz.) met de lucht- of grondmodule.”

Ook al wordt een prototype verwacht tegen eind 2017, toch lijkt het erop dat dit project niet concreet zal worden binnen de eerste tien jaar.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon