Nieuwe technologie

Tesla stelt tweede luik Master Plan voor

Tien jaar na het eerste luik van Tesla’s Master Plan stelt Elon Musk, CEO bij Tesla, een nieuw Master Plan voor waarin de toekomst van het merk wordt toegelicht. Dit Master Plan part 2 bevestigt de grote ambities van Tesla en gaat zelfs nog een stapje verder…

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 25 jul. 2016 | Leestijd: 2 min

Uit het Master Plan part 2 leren we dat Tesla in de toekomst meer wil doen dan alleen auto’s bouwen. De constructeur legt vandaag de laatste hand aan zonnepanelen die over een systeem beschikken om energie op te slaan, de fameuze Powerwall. In die zin zou de miljardair zijn firma laten samenwerken met SolarCity, een specialist in zonne-energie.

Ander belangrijk nieuws is dat Tesla zich niet exclusief met personenwagens wil bezighouden. Er staan ook lichte bestelwagens, pick-ups, vrachtwagens en elektrische bussen op stapel. Die laatsten worden voorzien van sensoren die de doorstroming van het verkeer in de stad in kaart brengen. Dan zijn we meteen bij de derde pijler van het Master Plan en dat is de intentie om voertuigen volledig autonoom te laten rijden.

Advertentie – lees hieronder verder

Tot slot willen Musk en zijn team dat Tesla-eigenaars hun voertuig kunnen delen in een groot autodeelsysteem op momenten dat ze hun vervoermiddel niet nodig hebben.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon