4x4

Jetour Traveller, de Chinese Land Rover Defender

Met zijn avontuurlijke uiterlijk, verzorgde interieur en plug-in hybride aandrijflijn heeft de Jetour alles in zich om te slagen op de Chinese markt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 10 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

Wanneer je de Jetour Traveller van driekwart achteraan bekijkt, lijkt hij sterk op de Land Rover Defender. Van voren gezien doet hij dan weer denken aan de Ford Bronco of de Jeep Renegade. De ontwerpers van deze Chinese SUV hebben zich duidelijk laten inspireren door deze drie SUV’s en het resultaat is verre van lelijk. Het in Europa onbekende merk Jetour is een onderafdeling van Chery, een onafhankelijke fabrikant die vorig jaar 1,2 miljoen auto’s verkocht.

Jetour Traveller arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Meerdere motoren

De Jetour Traveller profileert zich als een concurrent voor de Tank 300, een stoere SUV gebouwd door Great Wall Motors. De Traveller wordt aangeboden met verbrandingsmotoren (1.6 en 2.0) en als plug-inhybride (1.5-benzinemotor en elektromotor). Bij zijn lancering op de lokale markt wordt hij verkrijgbaar in een versie met vijf of zeven zitplaatsen (met verlengde wielbasis).

Jetour Traveller habitacle

Interessante prijs

Het eigentijdse interieur beschikt over ovale ventilatieopeningen op het dashboard, een groot centraal scherm en zetels bekleed met een suède-imitatie. In China begint de Jetour Traveller bij 20.000 euro, een prijs die menig Europese bestuurder doet dromen. Helaas komt hij waarschijnlijk niet naar ons land…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon