4x4

Land Rover bouwt de klassieke Defender opnieuw

JLR is zeer bezorgd over zijn erfgoed en laat de oude Defender uit zijn as herrijzen in de vorm van de V8 Islay Edition, een voertuig met een retrolook en een krachtige moderne motor.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 8 mei 2023 | Leestijd: 2 min

Een icoon als de Land Rover Defender wordt niet vergeten, ook al is er in 2020 een nieuw model gelanceerd en gaat het goed met de verkoop daarvan. De iconische Britse 4×4 wordt nog steeds bewonderd door duizenden enthousiastelingen over de hele wereld en wordt nog vlot verhandeld. 

JLR (Jaguar Land Rover) is zich hier ook van bewust en aarzelt niet om nogmaals een nieuwe reeks van zijn nog immer populair model te lanceren.

Advertentie – lees hieronder verder

Land Rover defender arriere

Verbeterde prestaties

Deze wagen kreeg de naam V8 Islay Edition en een retro-look geïnspireerd op de 1965 Land Rover Serie IIa die toebehoorde aan Spencer Wilks, de directeur van de Rover Car Company. Hij krijgt een lak in Heritage Grey, een Limestine dak en stalen wielen en is uitgerust met een 5-liter V8 die 405 pk en 515 Nm ontwikkelt, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat.

Land Rover Defender habitacle

30 exemplaren

Het interieur is zeer smaakvol ingericht met Windsor Ebony leer en tweed. Voor verdere verfijning zorgt de afwerking van het paneel van het centrale opbergvak dat gemaakt is van houten stukken whiskyvaten van de Kilchoman-brouwerij! Van de Works V8 Islay Edition worden slechts 30 eenheden gemaakt, waarvan 17 in de versie 90 met korte wielbasis en 13 in de 110 zevenzitsversie. De prijzen zijn even exclusief en bedragen maar liefst respectievelijk 260.713 euro en 277.716 euro! 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon