4x4

Lewis Hamilton gooit het (even) over andere boeg

De Ineos Grenadier, geïnspireerd op de oude Land Rover en aangedreven door BMW-motoren, is een echte off-roader die nu al te bestellen is. Een voertuig dat Lewis Hamilton onlangs kon testen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 08/11/2022 | Leestijd: 2 min

Het was met Jim Ratcliffe als passagier (de oprichter van Ineos Group en sponsor van AMG-Mercedes in de Formule 1, nvdr) dat Lewis Hamilton zijn traditionele eenzitter even inruilde voor een compleet ander soort voertuig: de Ineos Grenadier. Deze pure en eenvoudige 4×4, die in Frankrijk in de voormalige Smart-fabriek van de band rolt, werd ontworpen om te opereren in moeilijk toegankelijke regio’s. Een échte 4×4, met andere woorden, en een dikke vette knipoog naar de vorige generatie Land Rover Defender.

Rustigaan…

Ineos Grenadier profil

Advertentie – lees hieronder verder

In een op Youtube geplaatste video zien we hoe Hamilton zich uitleeft met de Grenadier. Het is eens wat anders dan met 300 km/u op een circuit scheuren. De zevenvoudige F1-wereldkampioen lijkt perfect op zijn gemak achter het stuur van de zware kolos, die kan worden uitgerust met een 3-liter 6-cilinder diesel- of benzinemotor. Dat zijn trouwens originele BMW-blokken, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat van ZF.

Stevige tarieven

Ineos Grenadier Hamilton 2

In afwachting van de door Hyundai ontwikkelde versie met een brandstofcel (op waterstof) heeft Ineos al aardig wat bestellingen genoteerd voor de Grenadier. De prijzen zijn nochtans niet min: reken op minstens 60.990 euro voor de Utility Wagon, die bedoeld is voor professioneel gebruik, en op 70.490 euro voor de Station Wagon.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie