4x4

Mercedes-AMG G63 4×4²: toppunt van overdaad

Deze Mercedes G63 AMG-Klasse 4×4 “Squared” niets minder dan een belediging aan het adres van alle klimaatactivisten. Een rode lap op een stier, zoals ze zeggen…

Geschreven door Maxime Hérion | 21/06/2022

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze Mercedes G-klasse is op motorisch vlak niet straffer dan eender welke andere nieuwe G63 AMG. Hij produceert dus net zoals zijn ‘conventionele’ broers 585 pk en 850 Nm koppel, komende van een dubbel geblazen 4-liter V8.

G63

Advertentie

Wat hem anders dan anders maakt? Hij staat verder dan de grond (bodemvrijheid: 351 mm) waardoor hij obstakels tot 91 cm hoog kan overwinnen (in plaats van 70), en zijn aanvalshoek ging er fors op vooruit (van 27 naar 40°). Het gevolg is natuurlijk dat hij nog wat dieper de woeste natuur in kan.

Mercedes-AMG G63 4x42

Om het ruige plaatje vollediger te maken, rust dit monster op 22-inch wielen, is hij uitgerust met een arsenaal aan LED-verlichting, hangt er een speciaal reservewiel op de achterklep en zijn talloze details van carbon, ook binnenin.

G63 4x4 Squared

Midden-Oosten

Laat je niet misleiden door de (gelekte) foto’s: deze Mercedes-AMG laat de klant de keuze uit 40 verschillende kleuren. En over de klant gesproken: die moet over zeer diepe zakken beschikken want het merk vraagt meer dan 250.000 euro voor een G63 4×4². Niet verwonderlijk richt de fabrikant zich vooral op het Midden-Oosten.

G63

Om af te sluiten nog een feitje dat Groen-stemmers niet graag zullen lezen. De CO2-uitstoot van deze kolos bedraagt maar liefst… 456 g/km! Reken er trouwens maar op dat dit één van de laatste modellen is die niet geëlectrificeerd is, dus er snel bij zijn is de boodschap.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's