Actualiteit

ABT gaat Cupra Ateca te lijf

De Duitse tuner ABT, die in het verleden al snellere versies ontwikkelde op basis van VW- en Audi-modellen zal voortaan ook kits leveren voor Cupra’s, te beginnen natuurlijk met de Ateca.

Geschreven door Belga | 01/12/2018

ABT start met een oefening op de Cupra Ateca, het compacte SUV-model van het sportieve Spaanse merk. De tweeliter turbomotor op benzine levert in standaardconfiguratie 300 pk en 400 Nm. Na de softwarematige update van ABT stijgt het motorpotentieel naar 350 pk en 440 Nm dat beschikbaar is tussen 2.000 en 5.200 opm. De tuner zal deze kit begin december voor het eerst tonen op de Essen Motor Show in Duitsland.

Met het extra vermogen spurt de Ateca 2 tienden sneller van 0 tot 100 km/u, want hij heeft slechts 5 seconden nodig voor deze sprintoefening. Met een topsnelheid van 255 km/u s hij ook 10 km sneller dan de standaardversie. Los van het extra vermogen voorziet ABT eveneens een aangepast onderstel waarbij de wagen dankzij kortere veren iets dichter bij het asfalt ligt. Het geheel wordt afgerond met bijpassen de 20-duimsvelgen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook