Actualiteit

BMW maakt cinema

De nieuwste kortfilm van BMW, getiteld “The Calm”, wordt gepresenteerd op het Filmfestival van Cannes. De film bevat sterren, actie en… een i70 M70.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 mei 2023 | Leestijd: 3 min

Met actrices Uma Thurman en Pom Klementieff is “The Calm”, geregisseerd door Sam Hargrave, BMW’s nieuwste kortfilm. Ook de uitvoerend producent is geen onbekende, het is de regisseur van “Top Gear Maverick“, Joseph Kosinsky.

In “The Calm” spelen de twee actrices twee geheime agenten die afzonderlijk van elkaar naar een ontmoetingsplaats in Cannes zijn geroepen. Maar eerst moet het duo het opnemen tegen mysterieuze tegenstanders.

Advertentie – lees hieronder verder

Pom Klementieff ontsnapt ternauwernood aan een vliegtuigkaping na een hevige strijd achterin de BMW i7 M70 xDrive. Later ontdekt ze dat Uma Thurman een soortgelijke aanvaring had in haar hotelkamer, waarbij ze het won van twee vijanden.

De twee hoofdrolspelers ontmoeten elkaar weer in Hotel Martinez om het verhaal van hun geheime missie in elkaar te doen passen.

i7 arriere

Niet de eerste keer 

Deze uitbundige inzet van middelen werd gebruikt om de eerste auto-achtervolging in de filmwereld te creëren die in stilte plaatsvindt dankzij het gebruik van elektrische auto’s. Een kostbare promotieactie, maar geen primeur voor BMW, dat zo’n twintig jaar geleden begon met het maken van kortfilms. Deze worden online uitgezonden en hebben miljoenen views verzameld op het web.

i7 hotel

Bioscopen op wielen

Tijdens het filmfestival van Cannes zal BMW auto’s uit de 7 Reeks ombouwen tot kleine privébioscopen en “The Calm” vertonen op het gigantische 31,3-inch scherm achterin de auto’s. Als partner van het evenement in Cannes zal de autofabrikant ook 200 elektrische voertuigen ter beschikking stellen voor het vervoer van VIP-gasten.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie