Actualiteit

Boete niet betalen? Belgische Staat int ze zelf!

Wie er een sport van maakt om boetes niet op tijd te betalen, kan binnenkort niet meer spelen. De bedragen kunnan namelijk rechtstreeks van de rekening worden gehaald.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 10/12/2019 | Leestijd: 2 min

Wie vandaag een boete niet betaalt, krijgt aanmaningen en uiteindelijk een uitnodiging om voor de rechter te verschijnen. Te veel gedoe, zo blijkt want binnenkort zullen de verschuldigde bedragen voor “kleine” verkeersovertredingen (verkeerslichten, snelheidsovertredingen <40 km/u, gsm…) van de rekening worden gehaald als de persoon de verschillende aanmaningen negeert. Het geïnde bedrag zal trouwens hoger zijn dan de boete zelf.

Zodra de transactie wordt “voorgesteld”, wordt het bedrag van de boete automatisch met 30% verhoogd. Dit nieuwe bedrag wordt dan nog eens met 35% worden verhoogd voor de betalingsopdracht. Vervolgens gaat er nog eens 200 euro af ten behoeve van het slachtofferhulpfonds. Volgens Sud Presse, die een paar kleine berekeningen heeft gemaakt, zou een boete voor gsm-gebruik achter het stuur stijgen van € 116 naar € 403,58. Iets om twee keer over na te denken dus…

Advertentie – lees hieronder verder

Image © Belga

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie