Actualiteit

Boete niet betalen? Belgische Staat int ze zelf!

Geschreven door Nicolas Morlet | 10/12/2019

Wie er een sport van maakt om boetes niet op tijd te betalen, kan binnenkort niet meer spelen. De bedragen kunnan namelijk rechtstreeks van de rekening worden gehaald.

Wie vandaag een boete niet betaalt, krijgt aanmaningen en uiteindelijk een uitnodiging om voor de rechter te verschijnen. Te veel gedoe, zo blijkt want binnenkort zullen de verschuldigde bedragen voor “kleine” verkeersovertredingen (verkeerslichten, snelheidsovertredingen <40 km/u, gsm…) van de rekening worden gehaald als de persoon de verschillende aanmaningen negeert. Het geïnde bedrag zal trouwens hoger zijn dan de boete zelf.

Zodra de transactie wordt “voorgesteld”, wordt het bedrag van de boete automatisch met 30% verhoogd. Dit nieuwe bedrag wordt dan nog eens met 35% worden verhoogd voor de betalingsopdracht. Vervolgens gaat er nog eens 200 euro af ten behoeve van het slachtofferhulpfonds. Volgens Sud Presse, die een paar kleine berekeningen heeft gemaakt, zou een boete voor gsm-gebruik achter het stuur stijgen van € 116 naar € 403,58. Iets om twee keer over na te denken dus…

Image © Belga

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's