Actualiteit

De 5 automodellen die het minst in waarde dalen

Geschreven door Maxime Hérion | 18/05/2021

Een nieuwe auto is een zware investering waar je snel spijt van kan krijgen, simpelweg omdat de meeste modellen snel in waarde dalen. Hier zijn de 5 auto’s die je procentueel het minste geld zult verliezen.

5. Porsche Taycan

Taycan

De Taycan is een echte Porsche, ook al is hij 100% elektrisch. Dit model behoudt drie jaar na zijn aankoop nog steeds 60,9% van zijn oorspronkelijke waarde.

4. Alpine A110

A110

Mooi en erg leuk om mee te rijden, is de Alpine A110 een succesnummer. Aangezien hij door bijzonder veel autoliefhebbers in het hart wordt gesloten, bedraagt zijn restwaarde 61,9%.

3. Porsche Macan

Macan

De Porsche Macan is vooral populair op de bedrijfswagenmarkt en een veilige keuze in het segment van de compacte luxe-SUV’s. Drie jaar na de aankoop is dit model nog steeds 62,4% van zijn oorspronkelijke aankoopprijs waard.

2. Lamborghini Urus

Urus

Hoewel sommigen het afkeurden toen Lamborghini zijn eerste SUV uitbracht (of zijn tweede als je de meetelt), is de Urus een regelrecht commercieel succes. De restwaarde: maar liefst 63%.

1. Porsche Cayman

Cayman

Wie een Porsche Cayman koopt en hem niet tegen een boom plakt, zal procentueel niet veel verliezen. Hij behoudt 72,4% van zijn waarde, ongeacht of het een 4- of 6-cilindermodel betreft.

Trefwoorden

Lees ook