Actualiteit

De strafste Tesla Model S komt er niet

De Tesla Model S Plaid heeft onlangs het record verbroken op de 400 meter vanuit stilstand volgens de beroemde Amerikaanse tv-presentator en autoverzamelaar Jay Leno. De nog snellere Plaid+ wordt afgevoerd.

Geschreven door Nicolas Joannès | 08/06/2021

Jay Leno beweert dat hij er getuige van was dat een Model S Plaid, de nieuwe ultrakrachtige variant van de elektrische berline, een sprintrecord verbrak. De auto zou de kwart mijl (ongeveer 400 m) in slechts 9,2 seconden hebben afgelegd en bereikte daarbij 244 km/u. Deze gegevens bevestigen dus de informatie van Tesla en plaatst de Model S Plaid op het niveau van de rasechte sportwagens.

Meer dan 1.000 pk

Deze nieuwe versie van de Model S heeft buitengewone specificaties met zijn vermogen van meer dan 1.000 pk en zijn topsnelheid van 322 km/u. Wat betreft de 0 tot 100 km/u, die zou in slechts 2,1 seconden worden voltooid. De Model S Plaid zal naar verwachting deze maand worden geleverd aan de eerste Amerikaanse klanten.

Plaid+ afgevoerd

De Model S Plaid + die werd aangekondigd als nog gekker en krachtiger dan de Plaid met een rijbereik van meer dan 800 km, is zojuist afgevoerd door Elon Musk.  Volgens hem zouden de prestaties van de Model S Plaid al ruimschoots volstaan, en zou een rijbereik van 800 km niet nodig zijn aangezien de huidige modellen al ongeveer 650 km bieden.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook