Actualiteit

De VW-dealers boycotten de ID.3

Geschreven door Maxime Hérion | 23/12/2020

Een onderzoek van Greenpeace uitgevoerd met “mystery shoppers” bracht aan het licht dat de verkopers van het merk liever modellen met een verbrandingsmotor verkopen dan de volledig elektrische ID.3.

Om na te gaan of de door de directie van Volkswagen aangekondigde elektrische revolutie ook effectief plaatsvindt bij de Duitse dealers, zond Greenpeace 50 fake klanten (singles en koppels) naar de merkverdelers. Zij waren zogezegd echt geïnteresseerd in de aankoop van een elektrisch voertuig: ze beschikten over een budget van 35.000 € en reden dagelijks een beperkt aantal kilometers.

Verrassend genoeg werd de meeste klanten een nieuwe Golf TDI voorgesteld in plaats van de ID.3. Gedurende de enquête werden slechts 8 van hen in de richting van de elektrische wagen geleid, tegenover 27 naar de Golf diesel. Zou dit verbluffende resultaat te wijten zijn aan het feit dat de verkopers een grotere marge hebben op de Golf? Of speelt hier een gebrek aan kennis van de producten? Hoe dan ook, Greenpeace deelde zijn bevindingen mee aan Volkswagen.

Trefwoorden

Lees ook