Actualiteit

Deze GAZ 21 cabrio is niet wat je denkt

De liefhebbers van oude of luxewagens die een oldtimer, al dan niet geslaagd, transformeren in hun droomwagen, zijn talrijk. Maar als het om een GAZ 21 gaat, is dat avontuur eens zo interessant. En als de gekozen basis zeer vreemd is, wordt het een heerlijk verhaal.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 28 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Een bestuurder uit de streek van Riga, in Letland, met ongetwijfeld een flinke dosis heimwee naar de USSR, had het vreemde idee om een GAZ 21, een super luxueuze wagen uit de gloriejaren van het Sovjettijdperk, na te maken. En de man besliste er dan maar meteen een opplooibaar dak op te voorzien, om bestand te zijn tegen de barre Letse winters. Daarom construeerde hij een replica op basis van een … Mercedes SLK uit 1999.

De Duitse cabriolet heeft niet meteen de juiste proporties voor deze transformatie, maar buiten die vreemde verhoudingen lijkt de kwaliteit van dit project vrij goed te zijn. De voorzijde (met de brede chroom grille) en de achterzijde lijken een getrouwe kopie.

Advertentie – lees hieronder verder

Maar ook hier hangt een stevig prijskaartje aan vast: dit unieke exemplaar verwisselt van eigenaar voor iets meer dan 42.000€.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon