Actualiteit

Deze Seat Arona weegt 15 ton!

De Portugese artiest Alexandre Farto vervaardigde een SUV volledig uit cement, staal en glasvezel. Hiermee wil hij de auto vereeuwigen als symbool van onze hedendaagse samenleving.

Geschreven door Belga | 23/11/2018

Automerken zijn steeds op zoek naar een originele manier van communiceren. In dit geval veroorzaakt Seat een geweldige impact met de Arona uit cement. Farto is handig met bouwmaterialen, maar zelfs hij geeft toe dat een auto boetseren uit 15 ton cement, staal en glasvezel geen eenvoudige opdracht was. Hij kostte hem een jaar werk.

In het kunstwerk is de voorkant van de Seat Arona nog te herkennen, maar verder naar achter gaat het er veel kunstzinniger aan toe. Het idee was een soort fossiel van onze tijd te creëren, met een SUV die in het beton van de steden vervat zit en zo voor duizenden jaren vereeuwigd is. Farto is trots op zijn kunstwerk omwille van de gebruikte technieken , maar ook omdat het misschien een overblijfsel van onze samenleving zal zijn voor de volgende generaties of aliens. Deze kunstzinnige Seat is te bezichtigen in het Museum voor Hedendaagse Kunst in Cascais, nabij Lissabon in Portugal.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook