Actualiteit

Deze Tesla Model S Plaid werd gestript om hem lichter te maken

Met een vermogen van 1.020 pk is de Tesla Model S Plaid een van de snelste elektrische berlines op de markt vandaag. Maar dat lijkt voor sommigen nog niet genoeg te zijn.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 15 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

Youtube staat vol met mensen met te gekke ideeën, en de Amerikaan Kyle Wade, het hoofd van het BoostedBoize kanaal, is er een van. Onlangs had hij de kans om een Tesla Model S Plaid te kopen op een veiling bij Copar, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de wederverkoop van beschadigde voertuigen. In plaats van hem te repareren en in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, besloot Wade deze Tesla, die hij voor 60.000 dollar had gekocht, aan te passen.

Tesla Model S videe

Advertentie – lees hieronder verder

Genadeloos

Hoewel hij ondanks zijn ongeluk nog steeds in relatief goede staat verkeerde, werd de Tesla volledig gestript om er de snelst mogelijke Model S Plaid van te maken. Nadat hij eerst slechts een paar elementen had verwijderd, besloot hij vervolgens in het koetswerk te slijpen om het in een grote kart te veranderen, waarbij het oorspronkelijke platform werd versterkt door een rolkooi van buizen.

Tesla Model S route

Lowcost hypercar

Weet dat deze auto normaal gesproken 2,15 ton weegt. Na zijn snijwerk kwam Wade uit op een massa van 1,74 ton, wat aantoonde dat de batterijen zeer zwaar zijn. Het voertuig dat Cyber Kart werd gedoopt, was na vier dagen arbeid klaar, waarna de Tesla werd getest op een dragtrack. Hij klokte daar een 0 naar 100 km/u in 1,93 seconden! Prestaties die een Rimac Nevera waardig zijn, maar voor een fractie van de prijs daarvan…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon