Actualiteit

Dit zijn de meest betrouwbare SUV’s

Geschreven door de redactie | 16/03/2021

De Britse website WhatCar bevroeg 13.000 bestuurders van een SUV naar hun ervaringen met hun wagen. Dit is de top van de modellen die het meest betrouwbaar blijken te zijn.

10. Volkswagen T-Roc

VW

De SUV van Volkswagen kende enkele elektrische problemen die meestal onder de garantie vielen.

9. Skoda Kodiaq

Skoda

Net als de Volkswagen stond ook de Kodiaq gemiddeld meer dan een week stil met elektronicaproblemen, die eveneens onder de garantie werden opgelost.

8. Mazda CX5

mazda

De CX5-eigenaars kregen af te rekenen met elektrische pannes die echter geen immobilisatie veroorzaakten en binnen de dag waren opgelost.

7. Porsche Macan

porsche

Het belangrijkste probleem is de versnellingsbak op 4 van de 5 Macans. Als het voertuig niet meer onder de garantie valt, kunnen de herstelkosten snel oplopen tot 1.000 €.

6. Opel Mokka

opel

Net zoals vele SUV’s kende ook de Mokka enkele elektronicaproblemen, die echter niet ernstig genoeg waren om de wagen te immobiliseren.

5. Ford Kuga

ford

Hier vinden we een uitzondering, want de meeste problemen onder garantie bij de Kuga hadden betrekking op het koetswerk.

4. Skoda Karoq

skoda

Net zoals de andere modellen van de Volkswagen Groep die in deze top 10 van de meest betrouwbare SUV’s staan, vertoont ook de Skoda Karoq een gevoeligheid op vlak van elektronica. Maar gelukkig hielden deze pannes hem niet in de garage.

3. Mazda CX3

mazda

De dienst na verkoop moest vooral klachten m.b.t. het infotainmentsysteem oplossen.

2. BMW X1

BMW

De kleinste SUV uit het BMW-gamma kreeg af te rekenen met enkele problemen aan het koelsysteem.

1. Mini Countryman

mini

Op de Mini werden enkel een paar kleine elektronicaproblemen geconstateerd.

Trefwoorden

Lees ook