Actualiteit

Een elektrische Lamborghini voor de stad?

Geschreven door Joris Bosseloo | 06/09/2018

Lamborghini houdt voor de top van haar gamma vast aan atmosferische V12-motoren. Een turbo willen ze niet voor de opvolger van vlaggenschip Aventador maar het model zal wel een hybride worden, wat dus ook inhoudt dat je er volledig elektrisch mee zal kunnen rijden. Geruisloos, dat spreekt.

In een interview met Motor Trend heeft Maurizio Reggiani, de verantwoordelijke van de R&D-afdeling van Lamborghini toegegeven dat de opvolger van de Aventador opnieuw door een turboloze V12-motor zal worden aangedreven. “Daar kunnen we een plug-in-hybrideversie aan toevoegen om tegemoet te komen aan de steeds strenger wordende emissienormen”, aldus Reggiani.

Een hybride aandrijving kan de prestaties van een auto bevorderlijken en dat geldt dus ook voor Lamborghini’s. Bestuurders zullen tijdens het rijden kunnen kiezen tussen verschillende rijmodi om alles uit de kan te halen of net om elektriciteit op te slaan zodat deze later kan worden gebruikt… Om 100% elektrisch in de stad rond te rijden bijvoorbeeld.

Trefwoorden

Lees ook