Actualiteit

Elon Musk: de beste of slechtste man van het jaar?

Time Magazine bekroont elk jaar één persoon voor zijn of haar invloed op de planeet. Voor 2021 werd Elon Musk aangeduid. Een hele eer… die echter een nooit geziene controverse veroorzaakt. 

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 16 dec. 2021 | Leestijd: 3 min

Elk jaar eert Time Magazine een persoonlijkheid op basis van zijn of haar charisma en invloed op de mensenwereld. Voor 2021 heeft het iconische tijdschrift gekozen voor Elon Musk, de baas van Tesla, maar ook van ruimtevaartbedrijf SpaceX en tal van andere bedrijven, zoals The Boring Company (dat tunnels bouwt waardoor auto’s kunnen rijden) of Neuralink, dat onderzoek verricht naar hersenimplantaten, in het bijzonder om het menselijk brein te verbeteren en te communiceren met apparaten.

De activiteiten van Musk zijn dus heel uitgebreid en gevarieerd. Vast staat dat deze man geen gebrek aan persoonlijkheid heeft. Hij polariseert het publiek: je houdt ervan of je houdt er niet van. In die mate blijkbaar dat velen zich geroepen voelen om te protesteren tegen de titel van persoon van het jaar 2021. Ze vinden blijkbaar dat hij het niet verdient.

Advertentie – lees hieronder verder

Onverdiend

Elon Musk Time Magasine

Time Magazine benadrukt de “gewaagde toekomstvisie” van Musk. Maar heel wat media ontkrachten deze status. Velen vragen zich af of deze gedurfde visie wel is wat de wereld nodig heeft en ze geven als voorbeeld de covidpandemie, die gebagatelliseerd wordt door de miljardair. Voor veel columnisten heeft Musk, die ook de rijkste man ter wereld is (met een persoonlijk fortuin van 250 miljard dollar), zijn ogen meer gericht op de sterren dan op zijn eigen planeet.

De bekende Britse krant The Guardian deelt die mening. Daar klinkt ook kritiek en luidt het dat Musk in werkelijkheid de pandemie negeert en er alles aan doet om belastingen te ontwijken. En dat klopt: tussen 2014 en 2018 werd hij maar aan 3,27 procent belast (volgens berekeningen van onderzoekswebsite ProPublica). Dat is weinig voor iemand die een voorbeeld zou moeten zijn voor de planeet.

Ongezien is dat ook politici zich ermee bemoeien, zoals de democratische senator Elizabeth Warren, die het volgende schreef op Twitter: “Het is tijd voor Elon Musk om zijn eerlijk deel van de belastingen te betalen.”

Let’s change the rigged tax code so The Person of the Year will actually pay taxes and stop freeloading off everyone else. https://t.co/jqQxL9Run6

— Elizabeth Warren (@SenWarren) December 13, 2021

Kortom, Musk blijft meer dan ooit trouw aan zijn imago: hij verdeelt, polariseert en steelt de show.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon