Actualiteit

Fiat 500L : kroniek van een aangekondigde dood

Binnen de familie van de 500 zijn niet alle modellen even succesvol. Dat speelt vooral de kleine MPV, de 500L, parten want hij wordt slechts met mondjesmaat verkocht. Fiat heeft omwille van de tanende vraag de productie ervan tijdelijk gestopt. Tussen 5 en 9 september rolde er geen enkel exemplaar van de band in de productiesite van Kragujevac.

| Gepubliceerd op 12/09/2014 | Leestijd: 2 min

Op dit ogenblik gaat het om een tijdelijke maatregel en gaat het niet om een definitieve productiestop. De Fiat 500L staat amper twee jaar in de catalogi en men kan zich afvragen of de wagen het in de toekomst beter zal doen op de markt. Begin oktober zal de Italiaanse constructeur op de motorshow in Parijs immers een ander product voorstellen, de 500X. Dat wordt een stadscrossover die het onderstel van de Jeep Renegade overneemt. Hij wil vooral een antwoord zijn op de Renault Captur, de Nissan Juke en de Peugeot 2008.

Vandaag slagen constructeurs er steeds beter in om nieuwe concepten te verkopen. Vooral producten die inspelen op de “stadsjungle” en bij uitbreiding ook iets avontuurlijker zijn, doen het steeds beter. In die zin zou de 500X de 500L wel eens in de schaduw kunnen zetten. Goed ingelichte bronnen stellen dat de 500X over een aantrekkelijk design beschikt naar analogie met de echte 500.

Advertentie – lees hieronder verder

Fiat zoekt vooral externe oorzaken voor de slabakkende verkoop van de 500L. Ze wijzen voornamelijk naar de crisis die de ganse Europese en mondiale autosector treft. Als zij het zeggen …

Bent u fan van de 500L ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie