Actualiteit

Geen Jaguar XJ meer…

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/02/2021

Hoewel er een gloednieuwe Jaguar XJ in de pijplijn zat, een volledig elektrische versie bovendien, werd de lancering daarvan niet uitgesteld maar botweg geannuleerd. Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom.

De eerste Jaguar XJ dateert van 1968 en sindsdien is dit model dé ultieme luxesedan uit Groot-Britannië. Maar liefst zes generaties lang was de XJ een absolute must-have voor Britse edellieden en gold de berline als concurrent voor de .

Geschrapt, maar nochtans…

Iets meer dan een jaar geleden lieten we op je los. De slee zou niet alleen nagelnieuw maar ook nog eens 100% elektrisch worden, een beetje als het Britse antwoord op de . En ondanks het feit dat , wordt de XJ van de lijst geschrapt. Dit werd bevestigd tijdens de persconferentie die topman Thierry Bolloré onlangs organiseerde.

Jaguar XJ spy shot

Waarom?

Is een gebrekkige rentabiliteit van de XJ een probleem in een markt die door SUV’s wordt gedomineerd? Of is de vrees voor te sterke concurrentie van merken als Tesla, Audi, Mercedes en BMW te groot? Allemaal vragen die de CEO niet heeft beantwoord…

Op zoek naar een tweedehandse Jaguar? Toch liever een nieuwe Jaguar met korting?

Trefwoorden

Lees ook