Actualiteit

Lada verliest de leiding … maar waar ?

Sinds de jaren ’70 voert er steevast een Lada de verkooprankings aan in Rusland. In november  werd dat klassieke scenario voor het eerst doorbroken. Het mag dan al een première zijn, het zorgt evenwel niet voor een aardverschuiving ! De constructeur die Lada wist te onttronen, is het Koreaanse Kia. In november werden er 10.834 Rio’s verkocht, dat zijn er 314 meer dan wat Lada met de Granta verkocht.

| Gepubliceerd op 7 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

De groep AvtoVAZ, de constructeur van deze Lada, stelt dat ze problemen kenden met diverse leveranciers. Daarom moesten ze noodgedwongen de productie van de Granta en de Kalina voor enkele dagen staken. AvtoVAZ laat weten dat alle problemen momenteel zijn opgelost en dat de wagens weer op het normale ritme worden gebouwd.

Los daarvan zal Lada de titel van “meest populaire merk in Rusland” niet verliezen. Gedurende de eerste tien maanden van 2014 werden er ruim 351.992 Lada’s verkocht. In diezelfde periode kon Kia amper 175.491 auto’s aan de man brengen. De Granta is voor de meeste Russen de ideale gezinsberline. Gedurende de eerste elf maanden van 2014 werden er 139.405 stuks van verkocht. Daarmee neemt Lada een ruime voorsprong op de Hyundai Solaris (105.142 stuks) en de Kia Rio (84.350 exemplaren).

Advertentie – lees hieronder verder

Met andere woorden, de Russen blijven Lada erg trouw. Ook de participatie in de Renault-Nissan Alliantie zal de band met het Russische merk uiteindelijk nog versterken.

Denkt u dat Lada in Rusland ooit onttroond zal worden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon