Actualiteit

Meer info over het nieuwe platform van Renault

Geschreven door Maxime Hérion | 24/12/2020

Het nieuwe CMF-EV platform van de Renault Groep maakt zijn debuut op de Nissan Ariya en vertoont volgens technisch directeur Gilles Le Borgne heel wat potentieel.

In een interview met de website Automotive News Europe onthulde Gilles le Borgne, hoofdingenieur van de Renault Groep, meer informatie over het elektrische CMF-EV platform. Dat werd in Japan ontwikkeld door Nissan en kostte in deze fase al bijna 500 miljoen euro. Dit CMF-EV platform zal zijn primeur krijgen in de crossover Nissan Ariya en vervolgens ook als basis dienen voor de toekomstige elektrische Renault Megane.
De CMF-EV herbergt de batterijen in de wagenbodem en krijgt vooraan de motor ingeplant, die in 3 vermogensniveaus verkrijgbaar zal zijn: 40, 60 en 87 kWh. Voor de levering hiervan doet Renault beroep op LG. Het merk schat in dat de prestaties in de toekomst nog verder zullen verbeteren, samen met de technologische innovaties. Volgens Gilles le Borgne is het mogelijk dat eveneens Alpine van dit platform gebruik zal maken voor een elektrisch model, maar zeker niet in de onmiddellijke toekomst.

Trefwoorden

Lees ook