Actualiteit

Opvolger Toyota Auris te zien in Genève

Toyota onthult op het autosalon van Genève een opvolger voor de Auris. De Japanse autobouwer maakt dit wereldkundig aan de hand van een teaserbeeld. Het evenwel niet duidelijk hoe de nieuweling zal noemen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 26 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Op het sombere beeld dat Toyota heeft verspreid, is enkel een algemeen silhouet te zien van dit nieuwe model. De vorm oogt wel verfijnder en dynamischer dan de actuele versie. We zien een lagere gordellijn, de achteruit werd onder een scherpere hoek gemonteerd en de zijruiten ogen ranker.

Deze compact deelt zijn onderstel met dat van de Prius en de C-HR en zal worden aangeboden met twee verschillende hybride motorisaties. Er komt de bekende 1.8 met 122 pk en een nieuwe 2.0 die meer vermogen zal leveren. De 1.2 turbomotor uit de C-HR zal uiteraard ook beschikbaar zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

De grootste onbekende blijft de naam van het nieuwe model. Op de Japanse markt heeft Toyota de naam Auris al geruime tijd vervagen door de voormalige naam Corolla. Er zijn geruchten dat dit ook op de Europese markt zal gebeuren, maar op het antwoord moeten we nog enkele dagen wachten…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon