Actualiteit

Radar flitst bij… 10 km/u in Brussel

In Brussel wordt het stilaan onmogelijk om met een auto te rijden. Zo geldt in een wijk in Anderlecht tegenwoordig een snelheidsbeperking van 10 km/u, die bovendien door een radar wordt gecontroleerd en al verscheidene bewoners een boete opleverde. Waar gaat dat eindigen?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 03/09/2022 | Leestijd: 2 min

Niet alleen het nieuwe circulatieplan zorgt in Brussel voor ergernis bij de automobilisten, ook tal van andere aanpassingen aan de weginfrastructuur zorgen voor frustraties en woede bij de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zo werd in de Nationale Maatschappijlaan in de Anderlechtse wijk Het Rad onlangs een snelheidsbeperking van 10 km/u ingevoerd. Dit omwille van de slechte staat van het wegdek door problemen met de funderingen.

Deze voorzorgsmaatregel is de begrijpen om verdere schade aan het wegdek te voorkomen, evenals aan de voertuigen die er passeren. Onlangs werd er echter door de politie een mobiele radar in die straat geplaatst die iedereen flitst die sneller dan 10 km/u rijdt. Uiteraard werden intussen al heel wat bewoners geverbaliseerd, aangezien dit echt een slakkengangentje is voor een auto.

Advertentie – lees hieronder verder

Reactie PTB

Difficile de rouler en voiture dans la capitale - À Bruxelles, les radars flashent à ... 10 km/h !

PTB-gemeenteraadslid Giovanni Bordonaro deelde hierover een video op Facebook nadat zijn echtgenote een snelheidsboete opliep in deze straat waar het gezin woont. Immers ook al rijd je maar 20 km/u, toch ga je in de Nationale Maatschappijlaan in Anderlecht nog steeds de bon op. En dat vindt Giovanni Bordonaro toch een beetje overdreven, wat begrijpelijk is.

Deze mobiele radars van de Brusselse politie veranderen regelmatig van plaats en worden gezet in zones waar de overheid het aangewezen acht de snelheid te controleren.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie