Actualiteit

Smarlinette : de andere « nieuwe » A110

Nu de Alpine A110 bij de dealers staat, duikt er een origineel alternatief op voor de liefhebbers van de beroemde Franse sportwagen: de Smarlinette. De trekken van de originele A110 worden gerespecteerd, maar deze versie rust op een (bijna) hedendaagse basis.

Geschreven door Nicolas Morlet | 09/07/2018

Met de dubbele, ronde koplampen, de zacht glooiende lijnen en de ronde achterruit, is de look van de A110 van weleer tot in de perfectie nagebootst. Zelfs de typische achterlichten zijn aanwezig op deze Smarlinette, een samentrekking van « Smart » en « Berlinette ».

Je moet al een echte kenner zijn om de technische basis van deze wagen met retrolook te herkennen. Onderhuids schuilt namelijk een Smart Roadster, die tussen 2002 en 2007 werd geproduceerd. Daarvan werd ook de 698 cc driecilindermotor met 82 pk gebruikt. Aan boord is de link veel duidelijker, aangezien het interieur behouden bleef en enkel wat blauwe accenten en een fraaie doorstikte bekleding toegevoegd werden.

De transformatie van een Smart Roadster in deze Smarlinette werd uitgevoerd door het Franse bedrijf QUelet Composite en kost € 16.540.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook