Actualiteit

Tesla Cybertruck “verkoopt als zoete broodjes”

Geschreven door Nicolas Joannès | 28/11/2019

De presentatie van de Tesla Cybertruck is allesbehalve onopgemerkt gebleven. Ze werd zelfs gevolgd door een daling van het Tesla-aandeel. Elon Musk, de grote baas van het merk, stelt echter gerust. Volgens hem werden er al 250.000 bestellingen geregistreerd.

Met zijn bizarre eighties-look en indrukwekkende prestaties (0-100 km/u in minder dan 3 seconden!) kan je de Tesla Cybertruck moeilijk een conventionele pick-up noemen. Het ‘ruitenincident’ van dit zogenaamde onverwoestbare model heeft er zelfs voor gezorgd dat het aandeel van Tesla met 6,1% daalde.

Twee dagen later stelde Elon Musk de markten gerust door te melden dat er al 146.000 bestellingen waren geplaatst voor de Cybertruck: 42% voor de tweemotorige versie, 41% voor de driemotorige versie en 17% voor de instapversie (één motor, achteraan aangedreven). Vier dagen later kondigde Elon Musk aan dat de kaap van 250.000 bestellingen was bereikt.

Naast deze (oncontroleerbare) informatie, moet ook worden onthouden dat het plaatsen van zo’n bestelling “volledig terugbetaalbaar” is en amper 100 dollar kost.

Trefwoorden

Lees ook