Actualiteit

Volvo EX30 toont zich voor het eerst

Dankzij patenttekeningen kunnen we in avant-première het ontwerp van de Volvo EX30 ontdekken, de kleine elektrische SUV die op 7 juni aan het publiek voorgesteld wordt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13 mei 2023 | Leestijd: 2 min

De gelijkenis tussen de Volvo EX30 en zijn grote broer EX90 is meteen duidelijk, vooral aan de voorkant. De vormgeving van de lichtblokken achteraan, een nieuw onderscheidend kenmerk van de volgende Volvo’s, lijkt er ook sterk op. Nochtans oogt de EX30 dankzij de veel kleinere afmetingen dynamischer dan de EX90. De EX30 komt in het gamma onder de XC40. Hij krijgt geen ingewerkte deurgrepen, maar wordt wellicht beschikbaar met een tweekleurig koetswerk, zo suggereren de uitgelekte tekeningen.

Volvo EX30 arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Bekend platform

De EX30 zou het SEA-platform van de Geely-groep gebruiken, waarop ook de Smart #1 gebaseerd is. Net als in de Smart verwachten we een vermogen van 272 pk en een batterijcapaciteit van 66 kWh, waardoor hij een rijbereik van ongeveer 440 km haalt. Een vierwielaangedreven versie met twee elektromotoren zou later ook op het programma staan.

Volvo Ex30 avant

Teaser

In afwachting van de presentatie op 7 juni, heeft Volvo een teaservideo gepubliceerd. Daarin zie je al enkele details van dit nieuwe model dat het elektrische gamma van de Zweedse constructeur onderaan aanvult.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon