Actualiteit

Waarom telewerken dé norm moet worden

Geschreven door Joris Bosseloo | 01/09/2020

Een onderzoek van CE Delft, een onafhankelijk bureau in Nederland, heeft uitgewezen dat telewerken de CO2-uitstoot drastisch naar beneden haalt. Een logische redenering, al komt het instituut effectief met concrete berekeningen op de proppen…

Minder met de auto naar het werk, betekent uiteraard minder CO2 in de lucht, al zijn de verschillen met het pre-coronatijdperk volgens CE Delft zeker een vermelding waard.

Concreet…

Indien 12% van de beroepsmatige Nederlanders anderhalve dag meer van thuis zou werken, wordt het verschil in aantal gereden kilometers op jaarbasis op 3 miljard geraamd. Dat staat gelijk aan ongeveer 75.000 rondjes rond de aarde. Bijgevolg zou er maar liefst 353.600 ton CO2 minder worden uitgestoten, net als 11 ton minder fijnstof en 632 ton minder stikstof. Wat stikstof betreft, wordt gesproken over 5% van het totaal. Daarnaast zou volgens dezelfde berekening 1,7 miljard euro worden uitgespaard, verdeeld over tijdswinst, meer productiviteit en maatschappelijke kosten. Met eventuele besparingen op het gebied van weginfrastructuur werd geen rekening gehouden.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's