Automarkt

Belg aan het hoofd van Kia-designafdeling

Belgisch designer Pierre Leclercq werd door Kia aangesteld om de stijl van de toekomstige modellen mee te coachen. De man, afkomstig van Bastogne, ruilt China voor Korea. Hij werkte sinds 2013 voor het Chinese Great Wall Motors.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15 sep. 2017 | Leestijd: 2 min

Pierre Leclercq zal in Namyang het team van Peter Schreyer, designchef van het merk en Seon Ho Yun, directeur van het Koreaanse designcenter, vervoegen. De Belg werd vooral aangetrokken om de vormtaal van Kia op lange termijn mee uit te werken. Hij wordt verantwoordelijk voor innovaties op vlak van koetswerk en interieur en moet ook materialen en textiel kiezen. Hij wordt ook de link tussen de verschillende designstudio’s van Kia in China, Europa en de Verenigde Staten.

Pierre Leclercq werd in Bastogne geboren en studeerde af aan het Art Center College of Design in Pasadena (California) in 1998. Hij werkte eerst in de Ghia studio (Ford Advanced) voor hij bij BMW begon. Daar zou hij eerst koetswerkdesign voor de Amerikaanse markt bepalen en later zou hij naar München verhuizen. In 2011 werd hij hoofd van de M afdeling maar twee jaar later kondigde hij zijn verrassende vertrek aan naar het Chinese Great Wall waar hij chef design werd.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon