Automarkt

Einde in zicht voor dieselmotoren bij Nissan

Nissan heeft zopas aangegeven dat het de dieselmotoren zal schrappen uit de catalogus. De constructeur meent dat de kosten die nodig zijn om deze motoren conform de nieuwe normen te maken te duur zijn om rendabel te kunnen blijven.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 mei 2018 | Leestijd: 2 min

De Japanse constructeur stelt dat het deze beslissing ook nam, omdat het merk zich verder wil concentreren op elektrische motorisaties. De constructeur gelooft dat het op een termijn van vijf jaar het aantal verkochte elektrische voertuigen kan verdubbelen.

Hoewel het merk geen concrete cijfers heeft vrijgegeven over de Europese volumes, zou deze beslissing wel eens een stevige klap kunnen zijn voor partner Renault, die alle dieselmotoren levert binnen de Alliantie. Nissan heeft geen exacte timing aangegeven over het moment waarop de diesels zullen verdwijnen. Men stelde slechts dat het dieselgamma gradueel zal worden afgebouwd.

Advertentie – lees hieronder verder

Nissan is overigens niet de eerste constructeur die dieseltechnologie de rug toekeert. Eerder namen Toyota en Subaru dezelfde beslissing en bij deze merken zullen de dieselversies in de volgende twee jaar verdwijnen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon