Automarkt

Renault versnelt ontwikkeling elektrische laadpalen

Renault wil de doorbraak van elektrische voertuigen blijkbaar een boost geven door de laadmogelijkheden sterk uit te breiden. De constructeur kondigt twee partnerships aan voor een betere toegankelijkheid van nieuwe laadpunten.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 14 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Het eerste is het belangrijkste voor ons omdat de constructeur toetreedt tot WE-EV, het eerste netwerk van laadpalen die gedeeld worden door bedrijven. Dit netwerk is een partnership met Engie en BMW en geeft toegang tot de laadpalen die bij de aangesloten leden op toegankelijke plaatsen werden geïnstalleerd. Dit laat bijvoorbeeld toe de wagen tijdens een afspraak op te laden. WE-EV neemt hierbij de berekening van de verbruikte energie en de facturatie voor zijn rekening. Tegen het einde van het jaar worden zo’n 500 laadpunten verwacht, en tegen 2020 moeten dat er al 2.000 zijn!

Daarnaast plant Renault de mogelijkheden tot snelladen in de Zuid-Europese landen verder te ontwikkelen door een samenwerking met E-VIA FLEX-E. Het project zal bescheiden van start gaan met de installatie van acht laadpunten van 150 tot 350 kW in Italië, vier in Spanje en twee in Frankrijk, naast de autosnelwegen of expresswegen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon